Citeren? Stichting Lezen - Leesmonitor(2022). Voetballers bevorderen lezen op 600 basisscholen. http://accept.lezen.noblestreet.eu/onderzoek/voetballers-bevorderen-lezen-op-600-basisscholen/.
3 november 2021

Kinderen in groep 5 en 6 van de basisschool lezen tussen februari en april, gedurende een periode van negen weken, zoveel mogelijk boeken. Profvoetballers van eredivisieclubs moedigen hen middels videoboodschappen aan. In 2020 hebben er zeventien voetbalclubs uit tien provincies meegedaan aan Scoor een boek!, bijna de helft van het totaal aantal profvoetbalclubs voor mannen in de Eredivisie en Eerste Divisie. De videoboodschappen hebben 22.500 leerlingen van 590 basisscholen (9% van het totaal) gestimuleerd om boeken te lezen.

Scoor een boek! kent ook een thuiseditie, om ouders en kinderen te stimuleren om samen te lezen. Hierbij krijgen ze eveneens inspiratie door middel van videoboodschappen door profvoetballers. In 2020 hebben er elf voetbalclubs meegedaan, bijna een derde van het totaal aantal profvoetbalclubs voor mannen in de Eredivisie en Eerste Divisie. De videoboodschappen hebben ruim 6.500 ouders en kinderen gestimuleerd om boeken te lezen.

Doelgroep(en)